De bloemetjes en de bijtjes

Onze tuinmannen zijn iedere lente weer druk in de weer om het groen in het park bij te houden en te herschikken. Zo kan iedereen de dieren ook een beetje zien natuurlijk. Want hoge planten en grassen zijn voor de dieren immers niet storend, dan kunnen ze zich goed verstoppen. Dus we zoeken hier in ons park altijd een evenwicht tussen bijgehouden stukjes groen en wat meer wilde stukken.

Op een braakliggend stuk langs de schildraven zag onze tuinman de kans om een bloemenweide in te zaaien. Hierin zitten o.a. de volgende soorten die aantrekkelijk zijn voor wilde insecten:

Groeiende bloemenweide langs de schildraven

Het is niet enkel de bekende honingbij die we hiermee helpen, maar ook de hommels en de solitaire wilde bijen die ook instaan voor de bevruchting van bloemplanten en dus zeer nuttige, zelfs onmisbare, diertjes zijn. 

Bij het verblijf aan de inkom van het park zijn de plantjes nog klein maar als het eenmaal vertrokken is zullen de beermarters zich snel thuisvoelen. Tuinman Jordi heeft namelijk rekening gehouden met de soorten uit te kiezen die ook Aziatisch zijn, net zoals de bewoners. 

Het toekomstige beermarter verblijf

Bij de servals hebben we dan weer gekozen voor hoge grassen, al zijn ze nu nog niet zo hoog en knabbelen de servals er graag aan. Maar eenmaal dit verblijf beplant is, kunnen we jullie laten zien waarom de serval zo’n hoge poten heeft. Omdat de hoge grassen zijn thuis zijn en hij zo een goed zicht heeft op de kleine knaagdieren tussen het gras waar hij op jaagt. 

Net geplante hoge grassen