Lara (10) koopt met spaarcenten eten voor dieren

De 10-jarige Lara Hermans uit Leopoldsburg heeft collectebussen geplaatst bij bakkerij Tabita aan de Boskant, supermarkt Okay in Heppen en bij dagbladhandelaar Hilde in het centrum van Leopoldsburg.

“Als iedereen 1 euro in de bus steekt, hebben de dieren ook eten”, zegt Lara.
“We hebben thuis de traditie om een aantal keer per jaar naar de dierentuin te gaan. Nu hebben de dieren mij nodig, en ik wil ze graag helpen.

Lara samen met haar mama Godelieve in bakkerij Tabita, waar een van de geldbussen staat. zb

Lara (10) koopt met spaarcenten eten voor dieren in Pakawi Park

Leopoldsburg/Balen

Toen ze hoorde dat de dieren in Pakawi Park, de vroegere Olmense Zoo, nood hadden aan groenten en fruit, besloot Lara Hermans (10) uit Leopoldsburg dat ze iets moest doen. Met het geld van een inzamelactie én met haar eigen spaarcenten, kocht ze meer dan 250 kilo groenten en fruit op de markt in Tessenderlo.

Ook dierentuinen worden zwaar getroffen door de coronacrisis. Het omzetverlies loopt fors op en er is nauwelijks nog geld om voldoende voedsel te kopen. Zo ook bij dierentuin Pakawi Park in Balen, die zonder subsidies moet overleven. Ze zijn daarom enorm dankbaar dat er tal van acties worden opgezet om de dieren te helpen overleven.

De 10-jarige Lara Hermans uit Leopoldsburg heeft collectebussen geplaatst bij bakkerij Tabita aan de Boskant, supermarkt Okay in Heppen en bij dagbladhandelaar Hilde in het centrum van Leopoldsburg. “Als iedereen 1 euro in de bus steekt, hebben de dieren ook eten”, zegt Lara. “We hebben thuis de traditie om een aantal keer per jaar naar de dierentuin te gaan. Nu hebben de dieren mij nodig, en ik wil ze graag helpen. Ik deed samen met mijn mama een oproep via sociale media. Daar werd na een halve dag massaal op gereageerd. Ik geloof dat de mensen ook massaal zullen doneren.”

Intussen heeft Lara samen met haar ouders al meer dan 250 kilogram groenten en fruit afgeleverd deze week. Bovendien deed Lara zelf ook meer dan een mooie duit in het zakje: 500 euro van haar eigen spaargeld.

Intussen heeft Lara samen met haar ouders al meer dan 250 kilogram groenten en fruit afgeleverd deze week.  zb

“Het is hartverwarmend dat een 10-jarig meisje het initiatief neemt om voedsel en geld in te zamelen voor de dieren in ons park”, zegt Robby Vandervelden van Pakawi Park. “We zijn enorm blij met de actie. Ook op ons online steunplatform merken we dat mensen geldinzamelacties organiseren voor ons. Het voedsel dat de dieren in ons park nodig hebben, is erg uiteenlopend. Zo hebben we ook apenbrokken en specifieke voeding voor roofvogels nodig. Daarom zijn we momenteel de laatste hand aan het leggen aan een online webshop waar mensen die willen doneren zelf voeding kunnen kopen voor de dieren. Ten laatste vrijdag zal er op onze website een knop verschijnen naar de webshop. We willen iedereen bedanken die ons deze moeilijke coronatijd helpt overbruggen.”

(zb)