Verfraaiingswerken op het centraal plein & meer

werkmannen aan het werk met graafmachine

In mei zijn we gestart met de verfraaiingswerken vooraan op het plein aan de cafetaria. We bouwen een grote trap met een bar onder. Tijdens de zomer kunnen we de bar gebruiken als ijsjesbar en bij evenementen als extra buitenbar. De betonnen trap op zich is ook een pluspunt voor de feestzaal Karibu: niet alleen voor extra toegankelijkheid, maar ook brandveiligheid. Win-win dus.

Ook het vijverplekje wordt verfraait. Daar komen mooie waterelementen met drijvende bollen en waterstralen. Dit wordt een leuk plekje voor kinderen om te spelen en tussen het water te lopen. Dat vinden we tegelijk mooi en gezellig én een extra speelplekje voor de kinderen. Of volwassenen.

Ook de kinderboerderij was aan vervanging toe. Dat was makkelijk één van de oudste structuren in Pakawi Park. Op deze plaats staat nu een mooi antiek podium. Dit zal er blijven staan en is goed voor de dagelijkse shows tijdens de zomermaanden en andere evenementen. Verder kan je nu achter het podium je kinderen in het oog houden terwijl die spelen in de speeltuin en tegelijk kan je kijken naar de ringstaartmaki’s.

Ook aan Kinderland staan we niet stil. Daar gaan we een bad maken voor onze bootjes. Liefst nog met een fonteintje erbij. Pret voor jong en oud verzekerd!

Met deze vernieuwingen volgt ook een meer ecologische aanpassing. Vanaf nu zullen we ook in het park aparte vuilbakken plaatsen voor restafval en PMD. Uiteindelijk willen we heel het park voorzien van nieuwe vuilbakken. Maar we zullen dus beginnen aan het plein. Er zullen ook nieuwe wegwijzers komen. En nieuwe bolderkarren.

Ook achter de schermen zijn we volop aan het vernieuwen. De quarantaineverblijven voor de dieren zijn volledig vernieuwd, met extra buitenverblijven.

Je ziet het. Het leven in Pakawi Park staat nooit stil. En het is dankzij jullie, onze bezoekers dat wij dit allemaal mogen realiseren!
Alvast een dikke merci!