Dag van de dierenarts 

,

Bij ons is het wel vaker ‘dag van de dierenarts’ omdat er soms véél op één dag gebeurt zoals een bloedonderzoek, een nieuw dier dat toekomt, een behandeling die opgestart moet worden, screening van de mest, een geboorte, etc. Maar deze ‘dag van de dierenarts’ is er om ons team nog eens in de kijker te zetten. 

Pakawi Park stelt met trots zijn  nieuwe dierenarts voor. Eén met een naam die dierentuinwaardig is, namelijk Robby van Leeuwenberg (29). Misschien zal jij hem wel herkennen van enkele jaren geleden. In 2014 en 2015 heeft hij bij ons meerdere stages als student diergeneeskunde volbracht. Het was al snel duidelijk dat hij een passie voelde voor het park, en al zijn exotische dieren. Robby is van kleins af aan al gefascineerd door exotische dieren. Na zijn afstuderen in 2018 aan de Universiteit van Gent deed hij ervaring op door meerdere binnenlandse en buitenlandse stages in diverse dierenparken.

Samen met de verzorgers staat hij in voor de eerstelijns gezondheidszorg van onze dieren. Van een nijlroezet tot een olifant, elk dier krijgt de nodige zorgen. 

Robby is ook werkzaam aan de Universiteit van Gent waar hij zich vooral focust op de voortplanting van gezelschapsdieren. Dat heeft voor ons ook weer voordelen want, omringd door een team van verschillende specialisten in verschillende diersoorten en disciplines biedt dit de kans om bij moeilijkere ingrepen of aandoeningen in teamverband te overleggen. En zo tot een individuele behandeling of oplossing te komen. Zo werd onlangs één van onze mannelijke jachtluipaarden (cheeta) ‘Speed’ geopereerd voor het verwijderen van een orthopedisch implantaat (Een zogenaamde ‘plaat’ in het been) aan de Universitaire dierenkliniek in Merelbeke. Hiervoor verwijzen we naar het artikel ‘Run Speed, run! ( https://www.pakawipark.be/pk2/dierenniews/run-speed-run/  ).Van teamwork gesproken! 

Dierenarts Theo Martens, welbekend bij de mensen die ons al langer kennen, staat ons ook nog bij met raad en daad. Zo kwam hij deze week nog voor een interventie bij de bizons naar Olmen afgezakt. Hun jaarlijks bloedonderzoek betreffende IBR moest weer gebeuren.  ()

En het team is effectief nog groter geworden. Dierenartsenpraktijk Trigenio uit Nijlen is nu ook een vaste ‘place to go’. Zeker als het over exotische vogels en reptielen gaat zijn zij specialist ter zake. Dit is een tip trouwens aan ieder die zelf exotische vogels of reptielen houdt. Je kan met je exotische dieren (die overigens niet altijd ‘huis’dieren zijn) ook bij hen terecht. Niet iedere dierenartsenpraktijk is in deze, eerder uitzonderlijke dieren, even goed thuis.