Één gnoe is niet ‘gnoeg’

Onze gnoe was ‘alleen’ komen te staan nadat zijn maatje overleden was. Natuurlijk was hij niet echt helemaal alleen want hij had nog gezelschap van de waterbokken, impala’s, zebra’s en elandantilopen. Maar toch hoort een kuddedier niet alleen te staan.

In Opel Zoo in Duitsland waren ze blij te horen dat iemand hun surplus mannetje wou opvangen. Vrouwtjes kunnen namelijk veel makkelijker herplaatst worden dan mannetjes. In een kweekgroep moet je niet meerdere mannetjes zetten, maar meerdere vrouwtjes kan wel. Daarom dat het belangrijk is dat er ook parken zijn die zich bekommeren om de surplus mannetjes en een mannengroep of ‘bachelorgroup’ maken.

04 februari 2022 kwam hij toe met het professionele transportbedrijf CAS (Crossborder Animal Services) 

Maar we zijn er nog niet, de gnoe moet eerst een tijdje wennen en leren waar hij lekker eten krijgt.  Zo trainen we hem om terug binnen te komen als hij naar buiten mag.  En dan is er nog de klik met de andere gnoe en de rest van de savannebewoners die we moeten afwachten. Gelukkig had hij in Opel Zoo ook al samen geleefd met zebra’s, impala’s en giraffen, dus voor hem zal dat al niet vreemd zijn. 

De dierenarts en de verzorgers observeren hem eerst voordat hij goed ‘gnoeg’ is bevonden om de introducties te starten.