Verrijking met KOGEKA Geel

Ieder jaar mogen de leerlingen van deze opleiding dierenzorg een ontwerp maken voor een diersoort naar keuze in ons park. Alles start met een bezoek aan ons park en een kleine toespraak. Vervolgens kiezen de leerlingen hun diersoort.  De ontwerpen op schets worden in een later stadium gekeurd en beoordeeld. Na het geven van feedback aan de leerlingen bouwen ze hun project in het echt. De derde en laatste stap in het proces is de ontwerpen bij de diersoorten plaatsen onder begeleiding van onze medewerkers.

De grote roofdieren en de primaten maken het grootste deel uit van de gekozen soorten omdat deze intelligente dieren het meeste nood hebben aan afwisseling.  Maar tijdens de toespraak zeggen wij al dat olifanten en chimpansee’s een hoge kans hebben om afgekeurd te worden wegens veiligheid. En dat er ook vele diersoorten zijn die vaak vergeten worden. Hierdoor kiezen sommigen dan ook gelukkig diersoorten die niet altijd aan de beurt komen zoals de raven, de caracara’s of de  ara’s.

Anderzijds zijn er ook soorten waar wij als dierentuin extra ons best moeten doen voor een soortspecifiek verrijkingsprogramma uit te werken, zoals de hyena’s en de fossa’s. We zorgen dan ook altijd dat die soorten zeker jaarlijks nieuwe speeltjes in hun gamma krijgen.