Olifant Jenny – † 20/12/2022

Het bedroeft ons allemaal dat we dit nieuws moeten brengen. Onze olifant Jenny is dinsdagavond 20/12/2022 omstreeks 18u00 overleden, ondanks de dagenlange inzet van het hele team.

Met haar 40 jaar was ze geen jonge olifant meer, maar toch hadden we gehoopt om haar nog veel langer bij ons te kunnen houden.

Zondag kwamen de eerste berichten binnen van problematische voedselweigering en ontwikkeling van erg veel slijmen.
Er is diezelfde dag overleg gepleegd met verschillende vakspecialisten.
Bovendien is er besloten om een specialist met jarenlange ervaring te betrekken bij de behandeling van Jenny.

Ondanks 2 dagen van intensieve behandeling met hulp van de dierenarts en uitgebreid advies van verschillende olifant-experten, bleek het onmogelijk om de obstructie te verhelpen.
Iedereen heeft zich voor 100% ingezet, van verzorgers tot technische dienst, maar dinsdag zakte ze toch in elkaar bij de staande sedatie (een verdoving waarbij het dier blijft rechtstaan). Er is nog geprobeerd om haar terug recht te helpen maar ze had helaas de kracht niet meer om recht te staan.

Hierna werd er gezamenlijk beslist om haar niet te laten afzien en haar te laten inslapen.

Op het eerste zicht lijkt het dat deze obstructie van de slokdarm haar te veel geworden is. Verder onderzoek volgt nog.

Jenny kwam eind 2011 toe in ons park. We hebben haar opvang geboden omdat ze alleen overbleef als circusolifant en we zijn erg fier dat we erin geslaagd zijn om haar succesvol samen te brengen met Kariba.

Ze is alvast niet eenzaam heengegaan; komen en gaan is onvermijdelijk in ons leven en dat van de dieren waar we voor zorgen maar het blijft altijd erg moeilijk, ze liet geen enkel persoon onberoerd.

Love you forever Jenny, always in our memory and hearts ♥