Pak je rugzak en trek eropuit! Met deze schatkaart ontdek je de wonderlijke dierenwereld van Pakawi Park. Genoeg gestapt en even nood aan een snackpauze? Geniet van het zonnetje op het terras of verwen jezelf in het restaurant. Intussen kunnen onze jonge bezoekertjes zich helemaal uitleven in de superleuke binnenspeeltuin. Het reuzegrote springkussen en het spannende doolhof zorgen voor oneindig speelplezier!
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69

1
Hier kan je de patagonische haas of mara terugvinden. Deze “haas” is geen haas maar een cavia op stelten
2
De Oostelijke chimpansee is een heel zeldzame ondersoort. De chimpansees zijn de enige grote mensapen in het park – buiten de bezoekers en het personeel.
3
De rode vari, één van onze halfapen, leeft hier samen met de kleinklauwotter.
4
De prairiehondjes in dit verblijf lijken dan wel op stokstaartjes, maar zijn toch heel verschillend. Zie jij de verschillen?
5
Ringstaartmaki’s zijn halfapen en dus één van de vele primaten in Pakawi Park.
6
Tijdelijk leeg verblijf met toekomstplannen!
7
De stokstaartjes die je hier ziet lijken dan wel op prairiehondjes, maar er zijn toch grote verschillen. Kan jij ze vinden?
8
Dit eiland is al lang het domein van de kapucijnapen. Nu leven ze er samen met de mannengroep van dedoodshoofdaapjes en de capybara’s. Samen vertegenwoordigen ze zo een stukje Zuid-Amerika.
9
In deze volière vind je de schildraven. Ze lijken wat op een forse kraai met een witte borst.
10
In deze volière vind je de edelpapegaaien. Er is een groot verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes. Kan jij raden wie wie is?
11
Zelfs de witte ‘albino’ neusberen zijn ‘rode neusberen‘.
12
Kaalkopibissen. Niet moeders mooiste, maar wel vogels die onze hulp kunnen gebruiken.
13
Hier was vroeger de nursery waar jonge dieren die verstoten werden door hun moeder, verzorgd werden. Nu vind je hier de
egels en tenreks.
14
Deze reeks volières noemen we ook wel de kromsnavellaan omdat er vele papegaaiachtigen leven zoals de ara’s en de kaketoe’s. Maar ook seriëma’s, purperkoeten en kookaburra’s zijn van de partij.
15
Hier vind je enkele landschildpadden uit de gematigde streken zoals de Griekse landschildpad en de vierteenlandschildpad
16
De tropenhal is een stukje tropen, niet van één continent maar van meerdere. Tropisch regenwoud wordt vaak geassocieerd met Brazilië en Zuid-Amerika. De goean’s en trompetvogels komen dan ook hier voor. Maar ook Afrika is goed vertegenwoordigd met toerako’s, glansspreeuwen, neushoornvogels en tokken. Ook Azië is aanwezig met bijvoorbeeld de groenvleugelduiven, Japanse nachtegalen en rijstvogels. Ook Afrikaanse landschildpadden, klauwaapjes, toepaja’s en genetkatten hebben hier hun thuis. Voor ieder wat wils dus.
17
De reptielengang is een ruimte onder de tropenhal waar je naast verschillende slangen, hagedissen en krokodillen ook vleermuizen en een klein vlindermuseum vindt.
18
De roofvogellaan is de thuis van enkele arenden, buizerden, caracara’s, uilen, wouwen en gieren.
19
De kraanvogellaan vertegenwoordigt ook bijna alle continenten. Denk maar aan de de witnekkraanvogels en Japanse kraanvogels uit Azië, de jufferkraanvogels en paradijskraanvogels uit Afrika en de kleine saruskraanvogel uit Oceanië.
20
De boogvolière is een stukje Afrika met Zuidelijke hoornraven, heilige ibissen en hamerkoppen.
21
De bonte vari is één van onze halfapen uit Madagaskar, ze vallen op door hun zwart-witte vacht én luid geroep.
22
De caracal wordt ook ‘woestijnlynx’ genoemd, al is het geen echte lynx. Verwarring door soortnamen komt bij dieren heel vaak voor.
23
De serval met zijn hoge poten is gespecialiseerd in het vangen van kleine zoogdieren in het hoge gras.
24
De stekelvarkens zijn soms een beetje schuw omdat het nachtdieren zijn. Kijk zeker ook even in het binnenverblijf of je ze vindt.
25
De ooievaar zie je hier van dichtbij. Als je omhoog kijkt, kan je ook losvliegende ooievaars spotten!
26
De franjeapen zijn echte bladeters. Dit is één van de soorten die echt heel gevoelig zijn aan verkeerde voeding. Ze zijn hét schoolvoorbeeld van waarom bezoekers nooit eten mogen geven aan de dieren.
27
De nevelpanter is één van onze toppers bij de echte katachtigen. Ze zijn niet zo groot en het zijn eigenlijk geen panters, maar toch horen zij bij de grote katachtigen.
28
De bonte vari is één van onze halfapen uit Madagaskar, ze vallen op door hun zwart-witte vacht én luid geroep.
29
Hier vind je de voortplantingsgroep van de doodshoofdaapjes. De groep bestaat uit meerdere vrouwtjes met hun jongen en één hoofdman.
30
De poema is één van de toppredatoren in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Het is een grote katachtige maar behoort vreemd genoeg niet tot de ‘grote katachtigen’.
31
Hier komt binnenkort Monky Island!
32
De withandgibbons hier leven in gezinsverband. Vader en moeder met hun nakomelingen. Gibbons worden door sommigen gezien als mensapen en door anderen als ‘gewone’ apen.
33
De withandgibbons hier leven in gezinsverband. Vader en moeder met hun nakomelingen. Gibbons worden door sommigen gezien als mensapen en door anderen als ‘gewone’ apen.
34
De grote volière huist naast flamingo’s, ook enkele ibissen en kleine reigers zoals kwakken, zilverreigers en koereigers. Je wandelt er tussen de vrij vliegende vogels.
35
De gestreepte hyena’s zijn vreemde vogels binnen de katachtige roofdieren omdat velen ze eerder bij de hondachtigen zouden indelen. Maar vergis je niet: toch staan ze dichter bij de katten.
36
Ons berenbos doet ook dienst als noodopvang voor beren. Op dit moment zit er nog één van de drie beren uit opvang in ons park, de andere 2 waren hier al.
37
Ook al is het de ‘rode vos’ zie je hier geen rode vossen. Het zijn de kleurmutaties zilver en platina die je hier kan zien.
38
Er zijn voorstanders én tegenstanders van de wolf, dat maakt hen erg actueel. Onze wolven staan hier een beetje los van want het zijn Amerikaanse Hudson wolven en geen Europese grijze wolven.
39
De bosbizons zijn een andere ondersoort dan de meer bekende prairiebizons, ooit werden ze gedacht uitgestorven te zijn in het wild.
40
De emoe’s zijn de vertegenwoordigers van de loopvogels. Zeg niet te snel “struisvogel” tegen een emoe of een nandoe want het zijn totaal verschillende soorten.
41
Op de savanne vind je naast de olifanten en de giraffen ook de zebra’s en enkele soorten antilopen.
42
Het is fijn om een konijn te zijn!
43
De leeuwen zijn dé grote katachtigen bij uitstek natuurlijk, alhoewel dat ze door hun leven in groep toch anders zijn dan andere katachtigen.
44
De moeraskatten zijn wilde katachtigen die nauw verwant zijn aan de katten die wij als huisdier houden. Maar ze zijn toch een stuk forser.
45
De zwarte panter is geen andere soort dan de gevlekte panter. Het gaat hier om een andere kleurmutatie.
46
De poema is één van de toppredatoren in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Het is een grote katachtige maar behoort vreemd genoeg niet tot de ‘grote katachtigen’.
47
De fossa’s zijn echte hoogvliegers in ons park. Niet alleen omdat ze het hoogste verblijf hebben, maar omdat we hier lid zijn van het officiële kweekprogramma!
48
Casa Panthera is het “huis van de grote katachtigen” waar je vooral veel panters vindt (Panthera pardus) maar ook de witte leeuwen (Panthera leo).
49
De otters hier zijn een nieuw samengesteld koppeltje, voornamelijk om elkaar gezelschap te houden.
50
Nieuw in 2023!
51
Geen beren en geen marters, beermarters zijn familie van de civetkat en zijn dus katachtige roofdieren.
52
De jachtluipaarden maakten deel uit van het ontstaan van het park, ze zullen altijd een speciale betekenis hebben voor ons. Ze verbinden verleden en toekomst.
53
Tijgers zijn grote katachtigen en staan dus centraal in Pakawi Park, ze hebben als het ware een streepje voor.
54
Welkom in The Cave het voormalige reptielenhuis! Hier vind je nog steeds klauwaapjes, witlipbamboeadders en vogelspinnen. Veel reptielen zijn intussen verhuisd naar de reptielengang in de tropenhal.
55
Hier vind je op de tweede verdieping één van onze musea, namelijk het vogelmuseum. Ideaal om heel wat vogelsoorten te leren kennen.
56
Hier vind je op de tweede verdieping één van onze musea, namelijk het zoogdierenmuseum.
57
Op onze geitenweide kan je tussen de geitjes wandelen.
58
Speeltuin
59
Peuterspeeltuin
60
Podium – Stage
61
Pakawi Pret
62
Binnenspeeltuin
63
Feestzaal Karibu
64
Selfservice Safari
65
Savannah Bar – enkel open op drukke dagen
66
Kassa & Souvenirshop
67
Wolvenpraatje elke zaterdag om 16u
68
Roofvogeldemo & Evenemententerrein
69
Demo in aanbouw