Dit jaar niet één maar twee keer ‘World chimpanzee day’

Jane Goodall institute Belgium en Pakawi Park slaan de handen weer in elkaar op Donderdag 14/07/2022 én Zondag 17/07/2022

World Chimpanzee Day

De afgelopen 2 jaren hebben we de Belgische afdeling @JGIBelgium reeds in de kijker gezet door hen te vermelden op WCD (World Chimp Day). Ook door enkele spulletjes in de shop te verkopen ten voordele van hen en dus ook ten voordele van de wilde chimpansee’s.

Het eerste jaar hebben we de opbrengsten van de shop gedoneerd en het tweede jaar hebben we symbolisch 2 wilde chimpansee’s geadopteerd. Dit jaar gaan we weer een stapje verder.Mensen met een hart voor dieren moeten met elkaar samenwerken. Wij als dierenpark willen ook dat de dieren in het wild beter beschermd worden en omgekeerd wil ook JGIBelgium dat hun ‘ambassadeurs’ in dierenparken de beste verzorging krijgen. Jane Goodall is etholoog en milieudeskundige en begrijpt zeer goed dat de chimps die in dierentuinen leven evengoed recht hebben op een zo goed mogelijk leven, net zoals hun wilde soortgenoten. Wat is er mooier dan twee verschillende organisaties met een verschillende insteek die elkaar vinden in een gemeenschappelijk doel. 

Daarom vieren we WCD dit jaar niet één keer op de dag zelf (donderdag 14/06/2022) maar een ook tweede keer op de zondag (17/06/2022) die er op volgt. Die zondag komt JGIBelgium namelijk zelf met een infostand naar Pakawi Park. Heb je dus vragen of wil je hen steunen, dan kan je hen zelf aanspreken die dag. 

Het overige programma van WCD bestaat uit een voederpraatje bij de chimps met een verrijkingsmoment en een voorstelling van onze chimps met wat hun speciaal maakt. 
Ook kan je de vooruitgang voor onze eigen chimps steunen door de aankoop van een bouwsteen voor Monkey Island, hun nieuwe toekomstige thuis. Jouw naam kan dan vereeuwigd worden op het nieuwe gebouw want iedere sponsor wordt mét naam vermeld op het nieuwe gebouw. Een sponsorsteen heb je al vanaf 100 euro. Als extraatje gaan wij die dag per verkochte bouwsteen ook een chimpanseeknuffel ter waarde van 15 euro meegeven die wij dan op onze beurt aankopen bij JGIB. Met je bedrijf én logo sponsoren kan ook, Je neemt dan minstens 8 ‘bouwstenen’ en je krijgt dan een groter plaatje op de muur. Hierbovenop gaan we je dan ook uitnodigen voor een blik achter de schermen van het gefinaliseerde verblijf.
 
Meer info? Ga naar
https://www.worldchimpanzeeday.org/
www.janegoodall.be
https://www.facebook.com/janegoodall.be
https://www.instagram.com/jgibelgium/
https://www.linkedin.com/company/jane-goodall-institute-belgium/