World Chimpanzee Day 2021

Vorig jaar deden we voor het eerst mee met “world chimp day” of “Wereld chimpansee dag” en besloten toen om een kleine actie op te starten voor het “jane Goodall institute Belgium”. 14 Juli is immers als datum gekozen omdat op 14/07/1960 Jane Goodall voor het eerst voet neerzette in wat nu Gombe national park is in Tanzania. 

Alhoewel het een verregende dag was vorig jaar en de opbrengsten zeer mager waren, was Het Jane Goodall Institute Belgium (JGIB) toch erg blij met een gift vanuit de dierentuinwereld en verraste het hen genoeg om een bezoek in te plannen naar Pakawi Park. 

Ze hebben aandachtig meegeluisterd naar onze plannen voor Monkey Island en ondersteunen onze inzet om voor deze dieren een zo goed mogelijke toekomst te verzekeren. 

Vaak zijn organisaties erg zwart wit in hun redenering over dieren onder menselijke zorg. Uiteraard is JGIB er vooral voor het ondersteunen van de chimpansee’s in het wild en zijn zij ook actief bij het strijden tegen chimpansee’s in gevangenschap voor plezier en entertainment of waarbij er niet voldaan wordt aan de basisverzorging. Tegelijk ondersteunen ze wat parken willen doen in het voordeel van de dieren. 

Zulk een samenwerking tussen organisaties, waarbij er gekeken wordt naar elkaars overeenkomsten ipv naar elkaars verschillen, dat is in onze ogen de toekomst. Iedereen met het hart op de juiste plaats moet met elkaar kunnen spreken over een zo goed mogelijke toekomst voor mens, dier en milieu. 

Ook dit jaar schenken wij 50% van de opbrengst van de verkoop van chimp gerelateerde spullen uit onze souveniershop aan JGB. Laat ons hopen op een mooie opkomst en een mooie dag dit jaar. Veel plezier en leer vooral veel bij, want kennis is het beste wapen in de strijd voor een beter leefmilieu.

Je steentje bijdragen via onze shop kan sowieso nog tot en met zondag 18 juli 2021.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *