Vrouwelijke jonge fossa ‘Vanilla’ is verhuisd naar definitieve bestemming

Het transport van het vrouwtje Vanilla vond deze week plaats. Het voelt goed om mee te werken aan het officiële kweekprogramma van deze mooie diersoort. De mensen van Bioparc Genève zijn zeer gepassioneerd door wat ze doen en handelen met kennis. Wij zijn dus gerust dat Vanilla in goede handen is. 

Het transport was iets complexer dan het standaard transport aangezien Zwitserland niet tot de EU behoort. Daarom zijn er cites export en import documenten en douaneformaliteiten nodig. Dit allemaal naast de andere verplichtingen zoals TRACES, gezondheidsverklaringen en de veterinaire importcondities die voldaan moeten zijn betreffende vaccinaties en dergelijke. 

Bioarc Genève is oorspronkelijk gestart als Parc Challandes en heeft, net zoals ons, een grondige hervorming meegemaakt. Nu staat het park voor conservatie van biodiversiteit, educatie en onderzoek. Ze gaan ook nog flink uitbreiden en het oorspronkelijke park wordt dan een quarantainefaciliteit. Het eerste bezoek is er zelfs gratis! Geef ze dus zeker een bezoekje als je in de buurt bent.