De stokstaartjes zijn eindelijk aan een comeback bezig. Sinds begin Juni zijn er 3 twijgstaartjes te zien. 

De verouderde groep had moeite met zichzelf in stand te houden, er was regelmatig ruzie in de groep en de jongen werden in de steek gelaten of in de openlucht gelegd. Daarom hebben we vorig jaar enkele dieren uitgewisseld en 2 nieuwe groepjes gemaakt. Bij één van deze nieuwe groepjes klikt het dus alvast. Zo krijgen we hopelijk weer een mooie grote groep van deze populaire, grappige en actieve diertjes die de hele dag op de uitkijk staan.  

Stokstaartjes worden nogal eens verward met prairiehondjes. Ze lijken dus vaag wat op elkaar maar toch behoren ze tot totaal verschillende groepen van zoogdieren. Dit geeft mooi weer hoe vormen, kleuren en levenswijze in het wild kunnen verschillen of gelijken op elkaar. Stokstaartjes zijn echte roofdieren want het zijn mangoesten en behoren dus tot de katachtige roofdieren. Prairiehondjes daarentegen zijn knaagdieren die behoren tot de familie van de eekhoorns. Maar beiden leven ze in familiegroepen in holen in de grond waarbij er één familielid altijd op de uitkijk staat. De prairiehond doet dit echter in Amerika en het stokstaartje in Afrika, dus ze zullen elkaar niet zien staan.