Pakawi Park zoekt extra dierenarts: “Kennis van anesthesie is belangrijk”

,
Pakawi Park werkt met een team dierenartsen die op hun beurt samenwerken met de verzorgers en andere specialisten. 
Pakawi Park werkt met een team dierenartsen die op hun beurt samenwerken met de verzorgers en andere specialisten. 
© rr

Pakawi Park in Olmen (Balen) is op zoek naar versterking voor het dierenartsenteam. Het park zoekt een dierenarts met kennis van zaken over exotische dieren die ook kan samenwerken met externe specialisten.

Pakawi Park werkt met een team van dierenartsen, maar zoekt versterking. “Een van de dierenartsen heeft ondertussen een bijkomende job, waardoor we iemand zoeken die zich kan inzetten voor de dieren van het park”, zegt Wim Verheyen van Pakawi Park. “In principe maakt het niet zoveel uit welke specialisatie de dierenarts heeft, omdat je nooit op alle vlakken specialist kan zijn. We zijn wel op zoek naar iemand die kennis van zaken heeft over exotische dieren, maar ook bereid is om samen te werken met externe specialisten.”

Het park zoekt iemand die de basis voor zijn of haar rekening wil nemen wat betreft preventieve en curatieve zorg. “Het gaat bijvoorbeeld om mestonderzoek, het opvolgen van de vaccinaties en het beheer van de medische stock, maar ook kleine ingrepen, de opmaak van separatiefiches en medicatiefiches en autopsies”, vertelt Verheyen.

“Uiteraard is kennis van tele-immobilisatie en de verschillende vormen van anesthesie ook erg belangrijk bij niet-huisdieren. Momenteel willen we voor deze functie mikken op een bezetting van twee halve dagen per week, maar die bezetting hangt af van de situatie. Er is er zeker flexibiliteit nodig, omdat dieren meestal niet op voorhand laten weten wanneer ze zich minder goed voelen. Ook de medische zorg die op dat moment nodig is, speelt een rol.”

Dierenartsen die interesse hebben, kunnen hun sollicitatiebrief en cv sturen naar sollicitatie@pakawipark.be.  (mto)


Dit is een bericht verschenen in De Gazet Van Antwerpen – editie Kempen > https://www.gva.be/cnt/dmf20230116_94188148