Meer ruimte voor onze vogels.

,
Meer ruimte voor onze vogels en een meer open gevoel voor onze bezoekers.

De opstelling van onze tropenhal was eigenlijk ideaal, de volières op de bovenverdieping bevatten allerlei leuke soorten, vaak per koppel. Wanneer er één koppel per volière zit dan is toezicht en controle over het voedsel veel gemakkelijker. Er waren op een lengte van 50 meter 13 relatief kleine volières tussen de 10m2 en 20m2. Maar soms is voldoende niet genoeg. Dat merkten we vooral op bij feedback over de verblijven van enkele vogels in ons park. Tijd om dit aan te pakken.
 
In de Tropenhal waren sommige volières al verbonden door een gat in de tussenwand. Dat was voor onze bezoekers niet erg duidelijk. Daarom hebben we besloten om enkele tussenwanden te verwijderen. Nu hebben we 5 grote volières. Dit betekent niet dat er veel soorten moeten vertrekken.

De kleine groene kardinalen zijn losgelaten in de tropenhal. Een enkele witwanggaailijster mag het park verlaten. Verder hebben we soorten bij elkaar kunnen plaatsen die ook in hetzelfde continent leven, zoals toerako’s en baardvogels en verschillende soorten Afrikaanse spreeuwen. De tokken kunnen nu hun typische glijvlucht beter laten zien aan de bezoekers. De vogels hebben nu méér interactie met elkaar. Dit is goed voor de dieren en het oogt allemaal wat ruimer en meer open. 

Hetzelfde verhaal speelde zich af bij de roofvogellaan. Door hun lange maar hoge vorm konden de vogels ver naar achter vliegen én hoog boven de bezoekers gaan zitten. Dat is waar roofvogels zich op hun gemak voelen. Wij vonden deze volières aan de bezoekerszijde ondertussen te smal. Je kreeg als bezoeker het idee dat de verblijven kleiner waren dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Omdat het bij roofvogels niet altijd even gemakkelijk is om te combineren moesten hier wel enkele soorten de collectie verlaten. De roodpootbosuilen en de woestijnbuizerds zijn verdwenen. Deze roodpootbosuilen verstopten zich steeds. De woestijnbuizerd is de meest voorkomende roofvogel die er is. De caracara’s, de sneeuwuilen, de arendbuizerds en de Siberische oehoe’s hebben nu het dubbele van wat ze strikt gezien nodig hadden.

Het waren onze verzorgers zelf die met enkele voorstellen afkwamen om iets aan de opstelling te doen van de tropenhal en de roofvogellaan.

Vind je dit initiatief een goede zet van ons Pakawi team? Help ons dan door dit artikel te delen zodat mensen de weg naar ons vinden want wij hebben jullie als bezoeker nodig. En ondertussen blijven wij werken aan verbeteringen!