Enkele successen bij de vogels in de kijker

Ook bij de vogels staan we graag eens stil bij wat het seizoen ons gebracht heeft. Onze vogelcollectie is immers groot genoeg om ook hier specifieke liefhebbers voor aan te trekken.

De rode ibissen en koereigers doen het gelukkig al jaren goed in het park en daar hebben we dan ook ieder jaar wel enkele jongen van. Ook de blauwvleugelkookaburra’s, edelpapegaaien en grijze tokken hebben dit jaar weer jongen gehad zoals ze dat al jaren eerder deden. 

Vorig jaar hadden we voor de eerste keer jonge kuifseriema’s en dit succes herhaalt zich dit jaar opnieuw. Net zoals bij de Amerikaanse zeearenden en de kuifcaracara trouwens. De grijze kroonkraanvogels in de grote volière hebben in het verleden al succesvol jongen grootgebracht en ook hier zijn dit jaar nog eens drie jongen gespot. De ouders verstoppen de jongen echter voor de verzorgers, dus de bezoekers zien ze vaker dan wij zelf.  De zonparkieten zijn ook eindelijk een stabiele groep met voortplanting aan het worden met enkele geboortes dit jaar. Na lang wachten hebben we ook eindelijk terug wat jonge puna ibissen en maskerkievitten kunnen verwelkomen.

Enkele vogelsoorten die goede tekenen vertonen van voortplanting zijn de koningsglansspreeuwen en de karmijnrode bijeneters in de tropenhal. We hopen hier binnenkort ook successen te boeken om ook deze soorten zich succesvol te laten voortplanten. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *