Eervol afscheid van witte tijger ‘Curry’

Een tijd van komen en een tijd van gaan

Een melding van een sterfte is nooit leuk, maar in sommige gevallen is een sterfte toch een aanvaardbaar einde van een mooi afgesloten hoofdstuk. Curry is daar een mooi voorbeeld van omdat we haar nog enkele jaren kwaliteitsvol leven hebben mogen bijgeven.

Ze kwam hier in 2007 als volwassen tijger in een uitwisselingsproject met Eskilstuna in Zweden. Ze heeft verschillende partners gehad hier in Olmen. Curry heeft met succes gezonde jongen gehad.

De ochtend van 9 januari was het echter zover gekomen dat we niet meer van kwaliteitsvol leven konden spreken. Uit respect voor het dier hebben we een snelle euthanasie kunnen regelen zodat ze een waardig einde heeft gehad samen met haar verzorgers aan haar zijde. Deze waren natuurlijk naar de zoo gekomen haar bij te staan.

19 jaar oud is Curry mogen worden. Haar “kleinkinderen” Paka en Awi nemen de fakkel over van haar. Om mensen te verwonderen en te boeien. Zo dat wij mensen beter leren begrijpen hoe belangrijk het is dat mens en natuur blijven samengaan!