We zwaaien onze laatste springbok uit

In het verleden zijn reeds vaker springbokken toegekomen in ons park, maar om één of andere reden hebben we er vaak pech mee gehad. Ook de andere savannebewoners konden nogal eens vervelend reageren als er nieuwe springbokken waren. De springbok die overgebleven was deed het wel goed, maar we konden hem toch niet langer alleen laten zitten. Daarom is besloten hem te laten vertrekken. 

Er zaten ook wel redelijk veel soorten in kleine groepjes op onze ‘savanne’ (eigenlijk zijn springbokken geen savanne maar steppe-dieren). We willen uiteindelijk evolueren naar iets minder soorten maar grotere groepjes zodat de dieren meer interactie hebben met hun eigen soortgenoten. Laat ons hopen dat we binnenkort een nieuwe man voor de impala’s mogen verwelkomen.

We vinden het wel jammer. Zo was namelijk altijd leuk om uit te leggen dat hun Engelse naam ook “springbok” was, en dat de meeste Engelstalige mensen niet weten wat dat betekent. De populatie van de springbokken doet het niet zo goed in dierentuinen. Hopelijk is de populatie snel weer stabiel en wie weet zien we ze ooit nog terug in Pakawi Park.