Demo’s, voederpraatjes of voedermomenten

Onze verzorgers doen alvast in juli en augustus extra hun best om 2 voedermomenten per dag in te lassen voor een extra ervaring voor de bezoeker.

Bij een voedermoment zie je de dieren sowieso in actie en heeft de verzorger in kwestie de ruimte om er een praatje bij te doen, dus dan leer je zeker en vast wel wat bij over deze dieren. Deze zomer zijn de ringstaartmaki’s, de fossa’s, de bijeneters, de kapucijnapen, de tijgers, de savanne en de wandelvolière met de flamingo’s en de ibissen dé plaatsen waar praatjes kunnen plaatsvinden. 

Sinds juli 2021 hebben we op weekdagen ook een eigen Pakawi vogeldemo, waarbij de specialisaties van de getoonde vogels worden vergeleken met de eigenschappen van andere dieren. Zo ervaar je dat verschillende kenmerken telkens terugkomen in de evolutie en word je gefascineerd door de verscheidenheid én gelijkenissen van de dierenwereld. In het weekend en op dagen dat er een evenement is in het park, hebben we een aparte ridder-editie van deze demo.  

Samen met het wolvenpraatje op zaterdag, dat onze vaste bezoekers al langer kennen, hebben we dus al een heel pakket aan educatieve momenten voor die dierenliefhebbers die er nooit genoeg van krijgen.