De chimps gaan verhuizen

,

De Chimpansees zitten van oudsher hier aan de ingang van het park. Dat leverde voor vele bezoekers memorabele momenten op, vooral door onze Jimmy die nogal graag ‘vanalles’ naar de mensen gooide. Misschien dat we daar eens goed over moeten nadenken of dat zo moet blijven ….. 

In een hedendaags dierenpark is een verblijf voor mensapen vlak bij de ingang van het park niet meer ideaal. Het verblijf is verouderd en onze dieren verdienen meer ruimte en rust. Zij verhuizen binnen afzienbare tijd naar Monkey island op het stuk grond van de oude tijgerverblijven, waar de groep een nieuw tijdperk betreedt.

Wij hebben een speciale ondersoort van chimpansees, namelijk de Oostelijke chimpansee (Pan troglodytes schweinfurthii) waarvan er tot nu toe nog maar 20 ontdekt zijn door genetische testen in dierenparken in Europa. Als wij in Pakawi Park een zeer goed verblijf kunnen neerzetten, dan is het mogelijk dat het officiële kweekprogramma samen met ons een project kan aangaan om deze ondersoort in stand te houden. 

In een later stadium wordt bij Monkey island ook een gibbon en een maki-perk gebouwd. De kleine toepaja’s zullen het geheel afmaken zodat dit themagedeelte zowel voor de dieren als voor de bezoeker een meerwaarde brengt.

Hopelijk kunnen onze chimps met hun nieuwe woonst genoeg indruk maken op andere parken zodat onze groep kan deelnemen aan uitwisselingsprojecten. Dat zou voor onze chimps pas een echte levenservaring zijn. Nieuwe chimps leren kennen en een volwaardig leven leiden. Mensapen zijn niet zomaar dieren, we noemen het NHP’s of Non Human Personalities.  

Er is veel meer nodig dan 10.000 euro om dit project te realiseren, maar met dit bedrag willen we extra verrijking en inrichting voorzien waar we dan een apart artikel over kunnen schrijven, met dank aan alle participanten.

Wil jij een steentje bijdragen? Doneer dan via onderstaande knop!