logo
de Olmense Zoo is nu:
Paka
logo

Met oog voor de natuur ...
Met een hart voor dieren ...
Met respect voor al wat leeft ...

De VZW zal toezien op enkele belangrijke facetten van onze organisatie als dierentuin, voornamelijk dierenwelzijn en educatie, én is de ideale uitvalsbasis voor mensen die dezelfde interesses delen en gebeten zijn door fauna en flora in al hun aspecten.

Onder het bestuur organiseren sommige enthousiaste leden zich in werkgroepen die zich inzetten ter bevordering van de goede werking van Pakawi Park.  

De leden zetten zich actief in voor Pakawi Park en steunen de dierentuin o.a. bij:

  • Evenementen
  • Informatieverstrekking en hulpverlening op beurzen
  • Initiatieven ten voordele van de dierentuin

Wie zijn we

Reeds vele jaren kan Pakawi Park beroep doen op de inzet van de VZW leden.
Zowel buiten als binnen de zoomuren vormen zij een aanspreekpunt voor liefhebbers van dieren en dierentuinen.
Volg de gids

Onder de leden vind je ook ervaren gidsen terug. Vzw-leden die in aanmerking willen komen om rondleidingen te doen, kunnen contact opnemen via onderstaand formulier.

Via de interne begeleiding wordt gekeken naar o.a. de bekwaamheid, alsook de kennis en vaardigheden m.b.t. communicatie, stemgebruik, expressie, informatieverwerving, organisatie, diplomatie, (sociale) flexibiliteit, presentatie...

Beschik je over vrije tijd en spendeer je die graag tussen mens en dier? Geef ons een seintje!

Lidmaatschap

Een lidmaatschap loopt één jaar.

Daarnaast geniet je ook korting in andere attractie- en dierenparken die samenwerken met de Pakawi Park.

Educatieve medewerker

Voor onze workshops tijdens o.a. zomerkampen schakelen we de educatieve krachten in om groepen met kinderen te begeleiden.

Je hoeft dus niet persé te gidsen om een educatieve meerwaarde te zijn.

Leden te gast

Tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten brengen we onze leden op de hoogte van wat er reilt en zeilt op zoogebied. De befaamde 'koffieochtenden' zijn dan ook het moment bij uitstek om onder leden samen te komen en even bij te praten.

Op regelmatige basis worden interne én externe gastsprekers uitgenodigd, die je met veel enthousiasme laten proeven van hun ervaringen, talenten en kennis.

Een stevige aanrader voor de leergierigen onder ons.

Ook voor evenementen, educatie en diverse projecten kunnen wij rekenen op extra hulp via deze weg. De leden tonen zich dan van hun meest veelzijdige kant en ontpoppen zich zo tot bijvoorbeeld decorbouwer, workshopbegeleider, schilder, knutselgriezel en zelfs tot doorwinterde figurant! Ontdek hier hoe jij ook een actief lid kan zijn van VZW Pakawi.

Educatie leuk gebracht

Wij hebben je nodig

Een dierenpark is een bedrijf zoals een ander zou je denken, vele andere bedrijven moeten het redden zonder donaties of subsidies.  Toch komt bij een dierenpark héél veel kijken waarin we (zouden) moeten investeren zonder dat dat een directe return oplevert voor het bedrijf zelf. De meeste bedrijven investeren in zaken die op termijn ook terug geld opleveren, bij educatie en conservatie is er geen directe opbrengst, maar toch is het nodig dat we dat doen! Subsidies hebben we in Pakawi Park alvast niet. We hebben altijd zelf onze boontjes gedopt en daar zijn we dan ook heel trots op.

steun.pakawipark.be

Sinds kort hebben wij een platform opgericht ter ondersteuning van Pakawi park. Hier zullen wij zelf acties op plaatsen maar u kan zelf ook acties opzetten. Neem gerust een kijkje op het platform.

steun.pakawipark.be

Op dit platform zullen projecten verschijnen die op lange of korte termijn zullen lopen. Det kan gaan over héél grote projecten, maar ook juist over kleine 'snelle' projecten. We proberen eenieder met een hart voor dieren of de natuur in haar geheel te bereiken. Wij willen graag alle mensen die begaan zijn met de natuur samenbrengen, ook al hebben sommigen een andere invalshoek. 

Als je hart op de juiste plaats zit, ben je hier op de juiste plek. Sommige projecten zullen gaan over het welzijn van het individuele dier, andere projecten zullen gaan over het belang van een soort als geheel. Spreid gerust je tentakels uit en voel zelf aan welk project bij jouw persoonlijkheid past!

Heb je een vraag?

Heb je interesse in een lidmaatschap? Heb je een vraag voor ons. Via onderstaand formulier kan je ons bereiken.

Contacteer ons