Datum:
Op 22 juni 2019 heropende de Olmense Zoo onder een nieuwe naam: Pakawi Park.

Ons dierenpark heeft sinds januari 2019 twee nieuwe eigenaars, zijnde Wim Verheyen en Tommy Pasteels.
 
Wim Verheyen is de zoon van de voormalige eigenaar en blijft zich inspannen voor hun ‘familiebedrijf’. Op die manier verbinden we het verleden naadloos met de toekomst.
Deze toekomst wordt mede mogelijk gemaakt door een nieuwe co-eigenaar, Tommy Pasteels. Een man met een passie voor dieren én voor het uitbouwen van gezonde bedrijven. Dit bewees hij eerder met een ander project van hem, namelijk Cinema4You. 
 
Omdat dit toch een erg merkwaardig keerpunt was in de geschiedenis van ons park is ervoor gekozen ook de naam te wijzigen naar Pakawi Park. ‘Paka’ betekent in het Swahili ‘kat’ en omdat katachtigen altijd een centrale en succesvolle rol speelden in het park, blijven we deze trend dus alvast doorzetten.

De keuze voor het woord ‘Park’ i.p.v ‘Zoo’ is bewust gemaakt omdat wij willen staan voor ‘ruimte’ voor bezoekers en dieren in evenwicht. 

Onze nieuwe eigenaars mikken dus op een nieuw type dierentuin waarbij plannen zijn om het dierenpark grondig te vernieuwen.  Dat gebeurt niet van vandaag op morgen maar dat vraagt uiteraard wat tijd en extra investeringen. De bedoeling is in elk geval om verder te bouwen op het bestaande verhaal; we blijven een gezellig en betaalbaar dierenpark gericht op families.