Datum:

De verzorgers zagen de buik van de elandantilope steeds maar dikker en dikker worden, er moest dus iets op komst  zijn. Na lang wachten is er begin mei een gezond jong ter wereld gekomen.

Elandantilopen zijn geen typische antilopen. De groep “antilopen” is in feite een samenraapsel van verschillende soorten holhoornigen die eigenlijk niet in één groep samenhoren.

De elandantilope, hoort samen met de koedoe’s tot de onderfamilie van de runderen. De elandantilope is dus gek genoeg nauwer verwant met onze bizons dat met andere antilopen!

Om het nog wat vreemder te maken, de onderfamilie van de echte antilopen bevat de springbok, die dus geen bok is maar wél een antilope. De impala zit dan weer in een andere onderfamilie alsook de gnoe, die dan wel op een rund lijkt maar er helemaal geen is. Kan je nog volgen?

Oh ja, en om het nog wat ingewikkelder te maken, de algazel wordt ook tot de antilopen (de paardantilopen) gerekend, maar is dus geen gazelle en zeker geen paard. Nederlandse namen zijn altijd al een grote bron van verwarring geweest en zullen dat altijd blijven.

Dat is één van de pijlers van onze educatie en deze geboorte geeft ons nog eens de kans om dit in de verf te zetten.