De Olmense Zoo wordt ...

Op 22 juni 2019 heropende de Olmense Zoo onder een nieuwe naam: Pakawi Park.

Ons dierenpark heeft sinds januari 2019 twee nieuwe eigenaars, zijnde Wim Verheyen en Tommy Pasteels.

lees hier meer...

De Olmense Zoo bestaat 20 jaar.

In juni 2015 viert de Olmense Zoo 20 jaar onder de vleugels van de familie Verheyen. In 1994 Kocht Karel Verheyen het dierenpark over van de weduwe Nieke. Louis en Nieke zijn in 1980 begonnen met de Olmense Zoo.

 

Dochter Els versterkt het team.

In 2006 komt ook dochter Els het team versterken. Samen met haar broer en vader vormt zij het directieteam. Vandaag werken er ongeveer 42 personeelsleden in het park. Samen met de familie Verheyen werken zij verder aan de toekomst van de Olmense Zoo.

 
 

Vader en zoon nemen de zoo over.

In maart 1995 neemt Charel Verheyen, ook op zoek naar een plek om zijn privécollectie dieren te huisvesten, het park over. Samen met zijn zoon Wim komt hij naar Olmen. De eerste jaren bestaan vooral uit hard werken. Er moeten voor de aanwezige dieren betere leefomstandigheden gecreëerd worden. Door de bouw van eilanden en natuurgetrouwe verblijven krijgt dit vorm. Nadien worden nieuwe projecten opgestart en wordt de dierencollectie uitgebreid. De Olmense Zoo groeit uit van privépark tot volwaardige privédierentuin.

 
 

Het overlijden van Louis.

In 1993 overlijdt Louis en wordt de Zoo een tijd zonder begeleiding gerund. Het gevolg is dat het park verwilderd en onderkomen raakt.

 
 

De Olmense Zoo is geboren.

In het begin is de dierencollectie alleen zichtbaar voor bekenden, maar in 1980 stelt Louis het park open voor het grote publiek. De Olmense Zoo is geboren.

 
 

Louis Roofthooft vestigt zich met al zijn dieren in Olmen.

Midden jaren zeventig is Louis Roofthooft, een gewezen kapitein uit de omgeving van Antwerpen haven, op zoek naar een plek om zijn privécollectie dieren onder te brengen. Hij verliest zijn hart aan een terrein vlakbij het kanaal Kwaadmechelen-Dessel, in Olmen. In 1976 vestigt hij zich daar met al zijn dieren.